Terugblik Wereldkankerdag 2024

Op 3 februari 2024 zijn we namens het Oncologiezorgnetwerk regio Salland aanwezig geweest bij het Wereldkankerdag evenement van het Deventer Ziekenhuis. We kijken terug op een geslaagde samenwerking. Het was een informatieve en ontspannen middag voor kankerpatiënten en hun naasten. De middag bestond uit een inspirerend verhaal van tophockeyer Dennis Warmerdam die zelf geconfronteerd is geweest met kanker, muziek, workshops, een informatiemarkt en dat alles onder het genot van een hapje en een drankje.

De kankerpatiënten en hun naasten konden deelnemen aan verschillende workshops op het gebied van voeding, ontspanning en beweging.  Zo waren er actieve workshops zoals yoga, plezier in bewegen, djembé, cupcakes maken, make up en mindfull omgaan met kanker. Maar ook interactieve, informatieve workshops over smaak tijdens chemotherapie, neuropathie en energie in balans.

Daarnaast was er de mogelijkheid om op de  informatiemarkt kennis te maken met zorg en activiteiten die ook buiten het ziekenhuis ondersteunend kunnen zijn bij het leven met en na kanker. Verschillende patiëntenverenigingen, beeldende therapie, het kenniscentrum oncologie, haarwerk en borstprothese specialisten en diverse eerstelijns zorgverleners uit de verschillende lokale oncologiezorgnetwerken in regio Salland hadden daarvoor standjes ingericht.

Het was mooi om te zien dat er ook goed genetwerkt werd en mensen in de zorg (zowel 1e, 2e als 0e lijn) elkaar steeds beter weten te vinden. De stappen die gezet worden op het gebied van samenwerking zorgen voor betere afstemming over de behandeling en ondersteuning van mensen met en na kanker. Het was een fijne middag die hopelijk jaarlijks terug mag keren!

Categorieën